Om förlaget

Semnos Förlag AB startades 2001 och är idag ett av Sveriges större kristna bokförlag. Förlaget ger årligen ut omkring 35 boktitlar. ”Alltid inspirerande” är mottot för utgivningen och vår inriktning är allkristen.

Semnos ger företrädelsevis ut böcker för uppmuntran och inspiration i den kristna tron. Utgivningen omfattar bland annat böcker i kategorierna: romaner, uppbyggelse, livsberättelser, själavårdande, andakt samt barn och ungdom. Att vara med i Semnos Bokklubb är det bästa och förmånligaste sättet att följa förlagets utgivning.

Förlaget samarbetar också med några av de ledande kristna förlagen i USA, vilket gör att många av de mest lästa och populära kristna författarnas böcker även blir tillgängliga på svenska. 

Semnos har ett omtyckt kristet vykortssortiment i kategorierna grattiskort, bibelordskort samt vän- och omsorgskort. Utöver detta finns också ett julkortssortiment med kristna julhälsningstexter. 

Sedan starten 2001 erbjuder Semnos CD- och DVD-försäljning av Southern Gospel-musik, bl a Bill Gaithers populära Homecomingserie. Att vara med i den e-postbaserade Musikklubben Homecoming är det smidigaste sättet att ta del av det senaste inom Southern Gospel-musiken.

Semnos Event är en avdelning inom Semnos Förlag som arrangerar konserter, event och musikresor. Besök gärna www.semnosevent.se för att läsa mer om vad som är på gång.

Välkommen att bekanta dig med Semnos produkter i webbutiken!

 

Har du skrivit ett manus?

Om du har skrivit ett manus till en bok som du tror kan passa in i vår utgivning (se ovan) och samtidigt vara kommersiellt intressant till en större läsekrets, är du välkommen att sända ditt manus via e-post till info@semnos.com. Skriv Bokmanus i ämnesraden. Glöm inte att i mailet kort och enkelt svara på nedanstående frågor. (För insända pappersmanus via post ansvaras ej och returneras inte efter läsning.)

 

  • Skriv en kort beskrivning om vad boken handlar om.
  • Skriv några rader om dig själv och dina erfarenheter och/eller upplevelser som har haft betydelse för det du skrivit.
  • Vilken är målgruppen för ditt manus, vem ska läsa boken?
  • Finns det något du kan göra för att hjälpa till att marknadsföra boken?
  • Om du har inspirerats av någon annan författare, bok eller annat material; förklara kort hur ditt manus skiljer sig och vad det skulle kunna ytterligare tillföra ämnet eller målgruppen.


Vi läser alla manus och när redaktionen har tagit ställning får du ett skriftligt svar per brev eller e-post. Eftersom vi får in många manus kan denna process ibland ta omkring två till tre månader. Vi lämnar inte individuella bedömningar av ej antagna manus.

Böcker
Övriga produkter
Våra klubbar
Övrigt
Senaste katalogen

 

Drift & produktion:  Wikinggruppen