Om förlaget

Semnos Förlag AB startades 2001. Förlaget ger årligen ut omkring 25 boktitlar. ”Alltid inspirerande” är mottot för utgivningen och målsättningen är att kunna erbjuda böcker till så bra priser och villkor som möjligt.

Semnos ger företrädelsevis ut böcker för uppmuntran och inspiration i den kristna tron. Utgivningen omfattar böcker i kategorierna: romaner, uppbyggelse, livsberättelser, andakt samt barn och ungdom. Att vara med i Semnos Bokklubb är det bästa och förmånligaste sättet att följa förlagets utgivning.

Förlaget samarbetar med några av de ledande kristna förlagen i USA, vilket gör att många av de mest lästa och populära kristna författarnas böcker blir tillgängliga även på svenska. Semnos ger också ut böcker av svenska författare, framförallt romaner och barn- och ungdomsböcker samt uppbyggelselitteratur.

Semnos har även ett brett och omtyckt kristet vykortssortiment i kategorierna grattiskort, bibelordskort samt uppmuntrans- och omsorgskort. Utöver detta finns också ett julkortssortiment med kristna julhälsningstexter. 

Sedan starten 2001 erbjuder Semnos CD- och DVD-försäljning av Southern Gospel-musik, bl a Bill Gaithers populära Homecomingserie. Besök gärna webbutiken på www.musikklubben.se för att se hela sortimentet och handla produkter. Att vara med i den e-postbaserade Musikklubben Homecoming är det smidigaste sättet att ta del av det senaste inom Southern Gospel-musiken.

Semnos Event är en avdelning inom Semnos Förlag som arrangerar konserter, event och musikresor. Besök gärna www.semnosevent.se för att läsa mer om vad som är på gång.

Välkommen att bekanta dig med Semnos produkter i webbutiken!

 

Har du skrivit ett manus?

Semnos ger företrädelsevis ut böcker till uppmuntran och inspiration i den kristna tron. Utgivningen omfattar böcker i kategorierna: romaner, uppbyggelse, livsberättelser, andakt samt barn och ungdom.


Om du har skrivit ett manus till en bok som du tror kan passa in i vår utgivning samt vara kommersiellt intressant till en större läsekrets, är du välkommen att sända ditt manus via e-post till info@semnos.com. Skriv Bokmanus i ämnesraden. Glöm inte att i mailet kort svara på nedanstående frågor. (För insända pappersmanus via post ansvaras ej och returneras inte efter läsning.)

 

  • Skriv en kort beskrivning om vad boken handlar om.
  • Skriv några rader om dig själv och vad du har för erfarenhet eller upplevelse som har haft betydelse för det du skrivit.
  • Vilken är målgruppen för ditt manus, vem ska läsa boken?
  • Vad kan du göra för att hjälpa till att marknadsföra boken?
  • Om du har inspirerats av någon annan bok eller annat material; förklara kort hur ditt manus skiljer sig från det och vad det kan tillföra ämnet eller målgruppen.


Vi läser alla manus och när redaktionen har tagit ställning får du ett skriftligt svar per brev eller e-post. Eftersom vi får in många manus kan denna process ibland ta upp till två månader. Vi lämnar inte individuella bedömningar av ej antagna manus.

Senaste katalogen

Drift & produktion:  Wikinggruppen